VoorleesExpress Edam-Volendam

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders aan de slag te gaan met taal en leesplezier.

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je getraind en begeleid. Naast persoonlijke begeleiding maak je gebruik van onze e-learning. Met dit programma kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen. 

De VoorleesExpress is altijd op zoek naar vrijwilligers. Juist nu veel kinderen nog meer achterstand oplopen kun jij het verschil maken.

Word voorlezer
Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Of nu dat niet kan: je hebt twintig voorleessessies via internet. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld (of zijn aangemeld via Vluchtelingenwerk, de GGD, basisscholen of voorscholen) en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling.
Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

20-04


Vacaturebank

-
cultuur
sport
welzijn
overig

Reageren kan door middel van de knop "reageer op deze vacature".