Het Dik Trom Museum

  • Museumwacht
  • Begeleiding schoolgroepen
  • Onderhoud tuin en gebouw
  • Publiciteit

Werken bij Dik Trom

Wie bij Dik Trom komt werken als vrijwilliger, brengt talenten, beroep en ervaring mee. Hij of zij stelt zich een aantal uren per week beschikbaar en is verantwoordelijk voor de taken die zijn opgenomen.

Een museumwacht moet bereid zijn minimaal 3 dagdelen per maand in het museum aanwezig te zijn om bezoekers te ontvangen en begeleiden. Voor de openingsdagen wordt maandelijks een rooster opgesteld. Nieuwe museumwachten worden een-op-een ingewerkt. Na een ruime inwerktijd met een ervaren collega, moeten museumwachten in staat en bereid zijn om zo nodig een dienst alleen te draaien.

Bijeenkomsten

De vrijwilligers vormen samen een team en de leden moeten op elkaar kunnen vertrouwen. Maandelijks wordt daarom een bijeenkomst gehouden om elkaar te leren kennen, werkzaamheden door te nemen en ervaringen uit te wisselen. Op die manier hebben de vrijwilligers inbreng bij de dagelijkse gang van zaken en het bedenken en uitvoeren van nieuwe activiteiten en tentoonstellingen.

Werkbezoeken en workshops

Enkele malen per jaar worden werkbezoeken naar andere (kleine) musea of workshops georganiseerd, waar vrijwilligers aan kunnen deelnemen. Voor de museumwachten is een handleiding samengesteld die houvast geeft bij de werkzaamheden als museumwacht.

20-01


Vacaturebank

-
cultuur
sport
welzijn
overig

Reageren kan door middel van de knop "reageer op deze vacature".