Ondersteuning van de Wereldvrouwen groep in De Singel Edam

Wekelijks komt een groep(je) vrouwen bij elkaar in De Singel. Deze vrouwen zijn vluchtelingen of anderstaligen. Na een zomerstop zijn we op zoek naar actieve vrijwilligsters die deze groep willen begeleiden en ondersteunen. Op de achtergrond zijn Vluchtelingenwerk, SMD en het club- en buurthuiswerk aanwezig. De groep kwam bij elkaar op vrijdagmiddag maar deze middag ligt niet vast en kan in overleg gepland worden.
Doel van de Wereldvrouwen groep is: de Nederlandse taal leren, de gemeente en haar omgeving beter leren kennen, uitbreiden en/of opbouwen sociale netwerk, de Nederlandse samenleving beter leren kennen en begrijpen. Door met elkaar in gesprek te gaan, onderwerpen te behandelen, een bezoek te brengen aan een bedrijf of museum etc.

Vind jij het leuk om deze groep te ondersteunen en iedere week aanwezig te zijn? Vind je het ook leuk om activiteiten te bedenken, te organiseren en te begeleiden? Dan zoeken wij jou!

Wat verwachten wij van jou? Goede contactuele vaardigheden, sociaal betrokken, goede beheersing van de Nederlandse taal, open staan voor andere culturen, flexibiliteit en geduld, zelfstandig werken en open staan voor signalen.

Neem voor meer informatie contact op met:
Wilmie Doornbos, Vluchtelingenwerk: 06-38928248 of wdoornbos@vluchtelingenwerk.nl
Wendy Sas, SMD: 06 22256218 of w.sas@smdzw.nl
Marlies Bel, CBW: 0299 363328 of marlies@cbwedamvolendam.nl
 

19-10


Vacaturebank

 • 'zonder titel'
 • 'zonder titel'
 • -
  cultuur
  sport
  welzijn
  overig

  Reageren kan door middel van de knop "reageer op deze vacature".