Hulp met iPhone aan een blinde man

De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Z/W zoekt voor een blinde cliënt een vrijwilliger, bij voorkeur iemand met een visuele beperking, die vaardig is met het blind bedienen van de iPhone. Dit houdt in: werken met de voice-over en de benodigde veegbewegingen op de iPhone. Het is wenselijk dat er 1 á 2 keer per week (ongeveer 60 min) geoefend wordt voor een periode van ongeveer 3 maanden met deze basisvaardigheden, zodat de cliënt in eerste instantie zelfstandig (blind) kan leren bellen en whatsappen.
Het oefenen zal parallel lopen aan een training van Visio 1x per week. Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Het zou fijn zijn als de cliënt de geleerde vaardigheden tijdens de training verder met iemand samen thuis kan oefenen/herhalen. En tevens bestaat de wens dat de cliënt na afronding van de training bij Visio nog een enkele keer met vragen terecht kan bij de desbetreffende persoon. Ook bestaat de mogelijkheid om een keer aanwezig te zijn bij de training van Visio en cliënt, indien nodig.


Als u vrijwilliger wordt bij de SMD Z/W dan:

  • Krijgt u een vrijwilligersovereenkomst met de SMD en wordt u deel van onze groep vrijwilligers.
  • Vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor u aan, op onze kosten. Een VOG is vereist vanwege de kwetsbaarheid van de te bezoeken cliënten.
     
19-08


Vacaturebank

-
cultuur
sport
welzijn
overig

Reageren kan door middel van de knop "reageer op deze vacature".