Zangertjes van Volendam zoekt nieuwe papiervrijwilligers!

Zangertjes van Volendam en de Wet tot Behoud van Energie

De ‘Wet tot Behoud van Energie’ is een natuurkundige wet die zegt dat energie nooit verloren gaat maar wel kan worden omgezet in een andere vorm, bijvoorbeeld in massa. En dus ook in lichaamsgewicht. Dat is het risico dat iedereen loopt die niet meer lichamelijk actief is, bijvoorbeeld omdat hij niet meer werkt. Minder  bewegen leidt dus tot minder beschikbare energie.

De ‘Zangertjes van Volendam’ bieden een oplossing voor dit probleem! Op 12 dagdelen per week zijn telkens 2 groepen vrijwilligers acties als papierploeg; in totaal dus 24 ploegen van 2 of 3 vrijwilligers. Met 1 van de 2 beschikbare papierbussen doet een ploeg zijn wekelijkse ronde langs particulieren en bedrijven.  Dit geschiedt in een gezellige sfeer en de klanten zijn altijd blij zijn als de papierbus langskomt.

Als je meedraait als vrijwilliger in een papierploeg, werk je eigenlijk aan 4 positieve doelen tegelijk:
1. Je bent lekker actief bezig waardoor je energie beschikbaar blijft voor gebruik
2. Het is een heel gezellige bezigheid en je werkt aan je sociale contacten
3. Je levert een positieve bijdrage aan het milieu door papier te recyclen
4. Met de opbrengst van het papier houd je de Zangertjes van Volendam in stand

De ploeg papiervrijwilligers zoekt enkele nieuwe medewerkers. Voor dinsdagochtend wordt met spoed een nieuwe vrijwilliger gezocht. Voor alle dagdelen zoeken we invallers voor als iemand van de ploeg verhinderd is. Een rijbewijs is wel handig maar is niet noodzakelijk. En ook dames mogen zich aanmelden!

Nu je weet wat de oorzaak is dat je je minder energiek voelt terwijl je niet meer aan het werk bent, kom in actie en meld je aan als papiervrijwilliger!  En je pakt  meteen nog een paar andere positieve elementen mee. Bel naar Jaap Dibbes, tel. 06 51 87 92 01 of mail naar jaapdibbes@quicknet.nl.  Sms of app komt ook aan.

16-11


Vacaturebank

-
cultuur
sport
welzijn
overig

Reageren kan door middel van de knop "reageer op deze vacature".