Greet van der Zee

In gemeente Edam-Volendam wordt hard gewerkt en niet altijd betaald. Heel veel mensen doen vrijwilligerswerk. Zonder vrijwilligers zou de wereld er heel anders uitzien. Om inzicht te krijgen in het werk dat al deze vrijwilligers doen, wordt in deze rubriek zes vaste vragen gesteld aan vrijwilligers.

Uit de schaduw… Greet van der Zee

1. Wie ben je?
Ik ben Greet van der Zee, ik woon in Middelie.

2. Waar doe je vrijwilligerswerk en waarom?
Ik ben vrijwilliger voor ‘Welkom in de Wijk’. Dit is een project van gemeente Edam-Volendam. Als mensen nieuw in deze gemeente komen wonen, bezoekt één van de andere 10 vrijwilligers of ik de nieuwe inwoner. We brengen aan de nieuwe mensen (in de plaats waar we zelf wonen) een tasje met allerlei informatie en kortingsbonnen of een aardigheidje. De inhoud van de tas komt van organisaties of particulieren uit de gemeente. Het is leuk om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt ze dan eventueel later betrekken bij het verenigingsleven. Ik doe namelijk meer vrijwilligerswerk, ik help met het vouwen van de Kikkerkoerier (het dorpsblad van Middelie), ik maak samen met anderen de kerk schoon als er een activiteit is en ik help daar bij activiteiten dan ook vaak met de catering.

3. Hoe ben je daar terecht gekomen?
Ik ben door iemand gevraagd voor Welkom in de Wijk met de woorden dat dit vrijwilligerswerk echt iets voor mij zou zijn. Toen heb ik me ervoor aangemeld bij de vrijwilligersmakelaar van de gemeente.

4. Wat brengt het je?
Tja, wat brengt het me? Contact, even wat anders, even een praatje met een buurtgenoot.

5. Waarom vind je het belangrijk dat er vrijwilligerswerk gedaan wordt?
Dan spreek je weer eens andere mensen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen. Ik ben meer een doener dan een prater, meer weet ik er niet over te zeggen.

6. Wie nomineer je voor deze rubriek en welke vraag wil je hem of haar stellen?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik nomineer Agatha Mol, zij is namelijk degene die mij aanraadde om vrijwilligerswerk te doen bij Welkom in de Wijk. Tja, wat ik van haar wil weten…. Zij doet zoveel verschillende dingen en helpt daarmee heel veel mensen, ik vraag me af of ze naast al dit vrijwilligerswerk ook een hobby heeft.

Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Neem contact op met Joke Karman, vrijwilligersmakelaar van gemeente Edam-Volendam: vrijwilligersmakelaar@edam-volendam.nl of 06-15 60 35 83

(Bron: De Stadskrant - 3 juni 2019)