MGZ 'Maak je over mij geen zorgen'

 

Ineens vraag je jezelf af hoe het toch met iemand is. Je hebt hem of haar al een tijdje niet meer gezien. Je voelt je er niet gerust over. Je realiseert je dat deze persoon uit beeld verdwenen is. Hij of zij zit alleen thuis en spreekt nog nauwelijks mensen. Je maakt je zorgen, maar wat kun je eraan doen? Vanaf nu kun je dit melden bij het meldpunt 'Maak je over mij geen zorgen'

Mens onder de mensen
Bij dit project zitten getrainde vrijwilligers die deze persoon opzoeken en gaan proberen hem of haar weer onder de mensen te krijgen. Zo wordt er weer een kennissenkring opgebouwd en krijgt het leven weer betekenis. Men krijgt weer een gezond gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zo voorkomen we met z'n allen dat mensen afglijden naar erger.

Wat gebeurt er na  aanmelding?
Na de aanmelding gaat de coördinator MGZ (eventueel samen met u) op huisbezoek. Er wordt dan gekeken naar wat er nodig is. Dit kan bijvoorbeeld ondersteuning zijn bij het vergroten van het netwerk. Vervolgens komt er een getrainde vrijwilliger om samen met de deelnemer te door te nemen wat er mogelijk is. Als er andere zaken spelen of iemand is niet (meer) in staat om bezigheden buitenhuis te ondernemen, dan wordt er naar andere oplossingen gezocht. Dit kan bijvoorbeeld een verwijzing zijn naar professionele hulpverlening.

Coach of vrijwilliger worden?
U kunt zichzelf ook opgeven als netwerkcoach. Dan gaat u met een MGZ deelnemer kijken hoe het netwerk eruitziet en hoe zij/hij dit kan uitbreiden met nieuwe activiteiten. U kunt zich ook opgeven als algemeen vrijwilliger binnen het project. Dan kunt u worden ingezet als bezoekvrijwilliger, maatje, ondersteuner in de financiële huishouding of bij wat er ook maar nodig is om iemand te ondersteunen.
Uiteraard geeft u zelf aan waar uw voorkeur naar uitgaat.

Wat kunt u van ons verwachten?
Wij bieden de vrijwillige netwerkcoach:
• Vaardigheidstraining op maat;
• Begeleiding door de coördinator van het MGZ project;
• Begeleide intervisie.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator MGZ: Joke Karman. Zij is telefonisch bereikbaar op 06 15603583 en via email: j.karman@edam-volendam.nl.

Liever even langskomen? Dat kan op werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur in Wijksteunpunt de Meerwijk. Het wijksteunpunt is gevestigd in de bibliotheek, Dijkgraaf Poschlaan 8, 1135 GP Edam.

Kom gerust eens langs!

 


folderMGZpdf | 4791.7 KB