Edams echtpaar schenkt ingezamelde €40.000 aan kinderprojecten Zuid-Amerika

19 juni 2020

Trudy en Dirk Regter uit Edam reizen de wereld rond in hun ruim 100 jaar oude T-Ford. Met deze wereldreis zamelen zij geld in voor internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen. Ze overhandigen een cheque van €40.000 voor steun aan kinderen zonder veilige familiebasis. 


Na reizen door Afrika, Amerika, Canada, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië was het plan om via Centraal Azië terug naar Nederland hun wereldreis af te ronden. Het Corona-virus gooide echter roet in het eten. Reizen is op dit moment niet mogelijk en om die reden is het echtpaar voorlopig aan huis gekluisterd. Dirk en Trudy weten uit ervaring opgedaan tijdens hun reizen dat vele kinderen in ontwikkelingslanden hulp nodig hebben. Dat is des te meer het geval in deze tijden van de Corona-crisis. Reden voor de familie Regter om in overleg met SOS Kinderdorpen te kijken waar op dit moment de nood het hoogste is en behoefte aan extra ondersteuning. De focus lag daarbij op projecten die zij tijdens hun reizen bezocht hebben. 
Eén van de twee projecten die zij met het door hen ingezamelde geld ondersteunen, betreft kinderen en families die vanwege de gevaarlijke politieke situatie in Venezuela gevlucht zijn naar buurland Colombia. SOS Kinderdorpen heeft voor deze kwetsbare groep een migrantenprogramma, waarbij steun wordt geboden aan migranten die op doorreis zijn en kwetsbare mensen in informele nederzettingen langs de migratieroute en grensgebieden van Venezuela, Colombia en Ecuador. Het project heeft in het afgelopen jaar meer dan 17.000 mensen bereikt; door kinderen en ouders bescherming, onderdak en onderwijs te bieden. 

Een ander project dat Dirk en Trudy ondersteunen is in Bolivia. Hier is SOS Kinderdorpen op dit moment actief met het steunen van 360 kinderen en hun families. Families die onder de huidige omstandigheden niet of nauwelijks in staat zijn hun kinderen te onderhouden. Met de donatie van de familie Regter krijgen deze kwetsbare gezinnen steun vanuit het familieversterkende programma. Op die manier wordt voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen en kinderen er alleen voor komen te staan. 
 
Dirk en Trudy: “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een fijn thuis. Tijdens onze reizen hebben we gezien dat het hebben van een stabiele familie van levensbelang is. Kinderen zonder ouders of veilige familiebasis hebben een grote achterstand. Met onze steun aan SOS Kinderdorpen hopen we dat we de kinderen in de programma’s die we steunen een stevig fundament kunnen geven. En daarmee kans op een mooie toekomst”.  NIEUWS

Actueel nieuws!

Edams echtpaar schenkt ingezamelde €40.000 aan kinderprojecten Zuid-Amerika

19-06-2020Trudy en Dirk Regter uit Edam reizen de wereld rond in hun ruim 100 jaar oude…

Brieven aan Bep

12-05-2020Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor iedereen die een…

Coronanieuws

20-04-2020Lees hier de actuele regelingen, informatie over (na)zorg en nieuwsberichten…

Programma Koningsdag Edam 2020

17-04-2020We kunnen dit jaar geen feest vieren op de Kaasmarkt of Dam. Maar...…

Het wijksteunpunt in Edam, gevestigd in de bibliotheek, is telefonisch bereikbaar

17-03-2020We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over bijvoorbeeld de volgende…

1 op de 7 personen heeft wel eens last van intimiderend- of pestgedrag

17-02-2020Dat is heel veel. Vanzelfsprekend is dit een gemiddelde, maar dit kan ook…

Tiende vrijwilligersontbijt in Volendam was geslaagd

10-02-2020Op zaterdagochtend 1 februari 2020 waren er ruim 150 bestuursleden aanwezig…

Formulierenhuis in Edam

06-02-2020 Heeft u een brief ontvangen die u niet begrijpt of moet u een lastig…

Nieuwjaarsborrel van het Wijksteunpunt De Meerwijk

04-02-2020Op donderdagmiddag 16 januari vond de nieuwjaarsborrel plaats voor…

Doet u ook mee aan het welkomsttasje voor nieuwe inwoners?

12-12-2019Een goede buur is beter dan een verre vriend! Aan ondernemers, eigenaren…